Victoria O C3 – DTS’48 C1

In de vakantie bedenkt onze jongste dochter Yanthe dat ze een handbaldoel gaat maken voor in de tuin, want ze wil graag handballen en het is vakantie! Dus helaas geen training of wedstrijd. Ze geniet wel van de handbalwedstrijden van het Nederlands elftal. Want ’s nachts zet ze de wekker en bekijkt samen met Lisa en mij de wedstrijden. Maar ze wil zelf handballen en dus maakt ze een tekening van een handbaldoel en ze sprokkelt her en der wat hout bij elkaar. Ook vraagt ze buurman Koos of hij mee wil helpen met timmeren. Die is altijd zo handig. Ondertussen heeft ze alle stukken keurig afgezaagd. Ook Koos Sijm raakt enthousiast bij het zien van de tekening en helpt haar. Hij tovert zelfs een handbalnet. Na het schilderen is het handbaldoel af en kan ze eindelijk.. handballen. Wat is ze blij. Samen met haar grote zus Lisa en haar vriendinnen testen ze het uit.
Het handbalseizoen nadert en Yanthe vraagt wel 3 keer of ik coach wil worden. Heleen is medecoach en geeft aan dat ze graag ondersteuning wenst omdat zij het liefste de wissels doet. Samen sta je sterk! Bij onze oudste dochter Lisa heb ik ook samen met Monique Sijm 6 jaar gecoacht dus waarom dan niet bij de jongste en iemand die zo enthousiast is dat ze zelf een doel maakt kan je toch niet weigeren. Dus ik laat Heleen weten dat ik het doe. Yanthe en Heleen blij, maar of de rest van het team daar zo blij mee is zullen we moeten afwachten. Ik ga er in ieder geval voor en heb er zin in!
Afgelopen zaterdag was dan weer mijn rentree. Eerst riepen we de meiden bijeen in de kantine om zelf een aanvoerster te kiezen. Laura de Boer werd gekozen als aanvoerster. Laura heel veel suc6! Yanthe en Sanne werden de warmlopers en iedereen die de was-tas heeft, dient een stukje te schrijven. Lever je het stukje niet op tijd in, dan krijg je de week erop weer de was-tas. Oftewel ook ouders even opletten!
Na de bespreking vertrokken we volle goede moed naar het sportterrein in Obdam. Heleen had een voetbaluitje dus kon helaas niet mee. Ik werd dus meteen alléén voor de leeuwen gegooid. Het warmgooien begon. Geweldig Marit had zelfs muziek meegenomen. Het leken wel professionals. Ik was nu al trots op ze! De wedstrijd zou gaan beginnen, maar er stond 20 minuten op het bord. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar besloot dan toch naar de scheidsrechter te gaan om te zeggen dat het toch echt 2 x 25 minuten was. Haha 1e zweetmomentje. Eveline van Westen was als supporter meegereden en ik vroeg of ze mij mee wilde helpen met de wissels. De eerste minuten gingen in en al snel scoorden de meiden 1-0. Zo de spits was er af. Marit stond in het doel en keepte geweldig. Ook de verdediging stond sterk, dus de aanvallen konden beginnen. Het ene naar het andere doelpunt werd gemaakt. Met de rust was het 2-12 voor DTS’48. In de rust even een peptalk. De meiden wilden winnen en zeker met 20 doelpunten. Dus daar gingen we voor. Sanne, Yanthe, Femke, Laura, Luna, Imke en Jade scoorden allemaal die wedstrijd. Romy en Lisa verdedigden als een dijk en zo wonnen we de wedstrijd met 7-25. Wat een toppers. Ik heb ervan genoten.

Meiden, op naar de volgende wedstrijd!

Annemarie Wiering