Verslag van 70 jarig jubileum

De feestelijke activiteiten in verband met het zeventigjarig jubileum van handbalvereniging DTS ’48 hebben op 25 en 26 mei jl. plaatsgevonden onder schitterende weersomstandigheden. Zowel op vrijdagavond als gedurende de hele zaterdag was er sprake van een prachtig zonnig weer. De omstandigheden hadden ook zeker invloed op de deelnemers van de festiviteiten want er heerste een geweldige zonnige stemming. De vereniging kan terugkijken op een bijzonder geslaagd jubileum.

Dat begon al op vrijdag met de eerste happening voor de jeugd. Vanaf kwart over zes druppelden de jeugdleden binnen op het sportcomplex Woudlust in Westwoud. Allemaal waren ze sprookjesachtig verkleed want er stond een sprookjestocht door Westwoud op het programma. De ouders richten de slaapplaatsen in de kleedkamers in, luchtbedden moesten opgepompt, slaapzakken uitgespreid en tassen verdeeld. De jeugd ging vanaf 7 uur in diverse groepen onder begeleiding van een aantal vrijwilligsters op pad. Bij zeven huizen moesten ze vervolgens een opdracht uitvoeren en bij elke geslaagde opdracht kregen ze een letter uitgereikt. De achtste en laatste opdracht was op Woudlust. Rond een uur of negen waren alle groepen weer terug. Tot blijde verrassing van de organisatie had elke groep het woord goed; de oplossing was PINOKKIO. De mooist verklede jeugdleden kregen een prijsje uitgereikt. Daarna begon de feestavond. De deuren van de kantine konden wijd open blijven staan. De jeugdleden vermaakten zich met handbal op het veld, met spelletjes en met een grote stoelendans in de kantine. De sfeer was heel uitbundig. De jongste jeugd zocht het eerst de kleedkamers op om te overnachten, de oudere jeugd volgde een uurtje later. Een kleine vijftig kinderen en zes begeleidsters brachten de nacht op het complex door

 

Hoewel de begeleidsters te kennen gaven dat het een redelijk onrustige nacht was geweest, kon men daar de volgende ochtend bij de jeugd niets van merken. Vóór half acht was er al een work out van de complete groep op het handbalveld. Om acht uur werd door vrijwilligsters het ontbijt geserveerd, gesponsord door Albert Heijn. Hiervan is gretig gebruik gemaakt. Vervolgens werd de tijd gevuld met spelletjes en handbal op het veld tot half tien. Op dat moment startte voor de jongste groep een handbalclinic onder leiding van Erik van der Wel van het NHV. Elke leeftijdsgroep, het waren er drie, werd een uur onderhanden genomen door Erik die dat op een buitengewoon aansprekende manier deed. In dat uur was er geen pauze en dat betekende dat elke groep na de clinic en masse afstormde op de limonade en het fruit die klaarstonden. Om half een waren de clinics afgerond en was het tijd voor de lunch, gesponsord door Jumbo Monique. Dat liet men zich na alle inspanningen goed smaken, de broodjes hotdog en de diverse sandwiches vonden gretig aftrek.

 

Vervolgens werd het handbalveld in gereedheid gebracht voor het grote zevenkampspel waaraan jeugdleden, ouders van jeugdleden, oudere leden en vrijwilligers van de vereniging konden meedoen. Zo’n honderd personen hadden zich opgegeven en dat betekende een hoop gezellige drukte op het veld en eromheen. De spelletjes waren heel divers, van de geijkte hindernisbaan tot reuzen-jenga, lettermemory en mikado en natuurlijk waren er een paar balvaardigheidsspelletjes. Jong en oud namen op een fantastisch sportieve manier deel aan de zevenkamp, indachtig het olympisch ideaal.

Na het spel was het tijd voor ontspanning. Op het terras was het goed toeven, de een koos voor de zon, de ander voor de schaduw. Het kon allemaal. Op het terrein had zich aan het einde van de middag een foodtruck opgesteld. Hier kon iedereen zich tegoed doen aan pasta’s en pizza’s. Om 7 uur ’s avonds trokken de jeugdleden en hun ouders zich terug. Het was opmerkelijk om te zien hoeveel energie de jeugd op dat moment nog over had na alle drukte. Ze hadden immers vanaf vrijdagavond vrijwel geen moment stilgezeten. Met de conditie zit het dus wel goed.

’s Avonds was er in de kantine een feestavond voor de oudere leden en vrijwilligers met muzikale begeleiding van DJ Fred van Zelm. Tijdens het feest werd nog swingo gespeeld, voor niet-insiders: bingo met muzieknummers. Om middernacht klonk het eindsignaal van de festiviteiten.

Twee prachtige dagen, schitterend weer, een blijde stemming op het veld, op het terras en in de kantine. Wat vooral bij blijft, is het ongelooflijke enthousiasme van de jeugd. Wat dat betreft ziet de toekomst van DTS ’48 er goed uit.

Iedereen die erbij is geweest, kan niet anders dan concluderen dat het een bijzonder geslaagd feest is geweest. Over vijf jaar doen we het bij het vijfenzeventigjarig bestaan weer over.

We danken onze sponsors:

 

Albert Heijn voor het ontbijt

’t Keetje voor het fruit

Jumbo Monique voor de lunch en de hotdogs

Handelsonderneming Schouten voor het bekostigen van de NHV-clinic

Bakker dé Houthandel voor het reuzen-jengaspel

The Travel Club Annemarie Wiering voor de limonade en de versnaperingen tussendoor

 

De Jubileumcommissie,

Lisa Wiering, Amber van Straalen, Laurien van Straalen, Laura Beemster en Paul Beemster