Ga naar de inhoud
Home » Onze vereniging » Instructies & regels » Spelregels D/E/F-teams

Spelregels D/E/F-teams

Kijk ook op: https://www.handbal.nl/jeugdhandbal/

Lees de spelregels door te klikken op deze link: Jeugdhandbal-regels-F-jeugd /
Bij de F-jeugd (7-8 jaar) speel je tijdens een toernooi op een klein veld, met een klein doel en een zachte bal, maat 0. Op een toernooi speel je altijd een paar wedstrijden en mag je laten zien wat je nog meer kunt op het spellencircuit. De spellen en oefeningen maken het toernooi extra leuk en zorgen ervoor dat je een goede handballer wordt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker kunt spelen met kinderen van jouw leeftijd.

Kijk het filmpje hieronder of klik op deze link: https://youtu.be/S5giY3nx1Kg

Lees de spelregels door te klikken op deze link: Jeugdhandbal-regels-E-jeugd
Bij de E-jeugd (9-10 jaar) mag je op een groot veld spelen. Het doel wordt nog wel iets kleiner gemaakt met de doelverkleiner. De bal is nu hard, maat 0. Bij de E-jeugd leer je vooral hoe je vrij kunt lopen en hoe je de bal kunt veroveren. Je speelt met je hele team op je eigen helft, 1 op 1. Dat betekent dat je allemaal een tegenstander uitzoekt om de bal van te veroveren. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel in de buurt van een aanvaller staan en ook de bal zien. Dat wordt hard werken!
Kijk de filmpjes hieronder of klik op deze link:

Aanvallen: https://youtu.be/ZzJ-1cY5UM4

Verdedigen: https://youtu.be/YBPWOvdRTcg

Lees de spelregels door te klikken op deze link: Jeugdhandbal-regels-D-jeugd1
Bij de D-jeugd (11-12 jaar) speel je op een groot veld en ook met een groot doel. De bal is iets groter dan bij de F- en E-jeugd, namelijk maat 1 (hard) . Bij de D-jeugd mag je over het hele veld de bal proberen te veroveren. De verdediging is altijd gericht op het veroveren van de bal. Op de cirkel staan met je armen omhoog mag niet.
Kijk de filmpjes hieronder of klik op deze link:

Aanvallen: https://youtu.be/LAj30TyvtWs

Verdedigen: https://youtu.be/8TmaH31PKZ0