Jeugd E1

Teamsamenstelling

Mia Elzinga
Kirsten Bosma
Daphne Hoogland
Zoë Vriend
Lilliene van Ditten
Alena Karel
Femke van Velzen
Isabel Dijkstra
Jack Schuiling

Trainers; Linelle Koebrugge, Karin Boon en Rober Heilig
Coaches; Monique Vriend en Karin BoonJeugd E1

Wedstrijdverslagen E1

16 november 2019: VVW E1 – DTS E1 🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️

Vandaag moest de E1 naar Wervershoof voor een mooie pot handbal. De laatste weken gaat het steeds beter met het team, maar kunnen ze helaas steeds niet de punten in de tas stoppen. Coach Karin en Monique gaven daarom de meiden en Jack onze jongen, een goede motiverende speech voor de wedstrijd.

Het team speelde als de brandweer, er werd mooi druk gezet en er werden mooie goals gemaakt. Het was top om te zien, dat iedereen lekker doelgericht was, daar hadden we op getraind, dus het is leuk om te zien dat het vooruit gaat. In de rust stond DTS twee punten achter. Niets aan het handje, aanvallend nog even beter in de hoekjes gooien en dan konden we vandaag echt wel winnen.

Het spel golfde op en neer, maar VVW bleek een grote troef te hebben. De eerste helft stond ze op doel, maar de tweede helft bleek ze ontzettend goed break outs te kunnen lopen. DTS was dan ook niet scherp en niet op tijd terug. VVW scoorde zo drie keer achter elkaar en de strijd leek gestreden. Toch herpakte DTS zich weer en ging beter spelen.

Alle meiden en Jack hebben hard gewerkt, maar helaas weer geen winst. Ik heb in ieder geval genoten en zie jullie iedere week beter spelen. Als we hard blijven trainen, dan moet die overwinning een keer gaan komen!!!

Groetjes Linelle (jullie trotse trainster!) 👍

25 mei 2019: SEW E1 – DTS E1 ?‍♀️?‍♀️?‍♀️We moesten pas om 4 uur handballen. Het was erg warm.
Ik stond de eerste helft op doel. We stonden eerst 0-1 voor, maar SEW kwam terug met 1-1. Het was heel spannend. ?? In de rust stond het 7-6 voor SEW.De tweede helft ging Renske op doel. Maar het bleek toch dat SEW te sterk was. De eindstand was 20-11 voor SEW.
Degene die gescoord hadden waren. Kirsten 1, Famke 4, Merel 2 en Fenne 2. ???‍♀️

Groetjes Lianne

Geel/zwart E1 – D.T.S’48 E1

Zondag 14 april mochten wij om 9.50 vertrekken vanuit woudlust naar ‘t zand. Het zonnetje scheen, maar het was best wel koud. Na warm lopen en Renske ingooien begon de wedstrijd om 11.00. Wij kwamen al snel tot de ontdekking dat we flink ons best moesten doen.
Zo was geel/zwart heel goed aan het verdedigen en snel in de aanval. De ruststand was 10-2

Lianne ging de tweede helft op doel. In de rust hebben we besproken dat we sneller terug moesten, en dat er meer actie vanuit de hoeken moest komen. De eindstand was 15-5. De doelpunten zijn gemaakt door:
Famke 2
Merel 1
Kirsten 2

Groetjes Merel

7 april 2019; Handbalwedstrijd DTS-Vrone

Vandaag was het heerlijk handbalweer. We hadden er zin in!! We moesten tegen Vrone E1, een goede club met grote meiden, dus het werd lastig. We hadden besloten om hun cirkelspeelster, nummer 14, kort te dekken zodat ze de bal niet kon krijgen. Zo begonnen we vrolijk aan het opwarmen en ingooien. Toen we klaar waren, klonk het fluitje van de scheidsrechter. De eerste helft kon beginnen. Renske stond op doel en wij mochten beginnen met de bal. We lieten de bal snel rond gaan en Vrone moest blijkbaar nog inkomen, waardoor ik gemakkelijk de openingsgoal kon maken. Hierna maakte DTS nog een paar goals, en toen begreep Vrone dat als ze nu niet iets gingen doen, ze gingen verliezen. In de eerste helft liep de score voor alsnog gelijk op, doordat een speelster van Vrone steeds om de verdediging heen draaide. De ruststand was 8-8. Lianne ging de tweede helft op doel, en bij Vrone kwam nummer 14 in het veld. Vrone werd heel actief en ging op een gegeven moment wel heel fysiek verdedigen. We kregen een shoot-out, die Kirsten nam en er goed gebruik van maakte. Beide teams bleven maar scoren en daardoor bleef het spannend tot op het laatste moment. De einstand was 13-14 geworden, dus we hadden net aan verloren. Maar al met al was het een leuke wedstrijd.

Doelpunten zijn gemaakt door:
Kirsten: 5
Famke:5
Fenne: 2
Merel: 1

Groetjes Famke!

Zondag 24 maart 2019, DTS ’48 E1 – Meteoor E1

We kwamen aan in de Sluis en iedereen had er zin in.
De laatste wedstrijd die we binnen mochten spelen.
Nikki die had nog last van haar knie en kon daardoor nog niet meespelen.
Beterschap voor jou, Nikki!!
We hadden weer twee hele goede keepers op doel.
De eerste helft keepte Lianne, en de tweede helft wilde Renske het doel verdedigen.
We begonnen de wedstrijd nog niet helemaal scherp en al gauw stonden we 1-4 achter.
Maar we pakten het gelukkig snel op, en met de rust stond het 6-5 voor ons.
Olaf coachte vandaag in de plaats van Ingrid, en vertelde in de rust dat we de
verdediging goed dicht moesten houden.
Dus dat gingen we proberen.
Eigenlijk verliep de wedstrijd gewoon hartstikke goed.
We speelden goed over en de hoeken deden ook goed mee en maakten het veld breed.
De eindstand was uiteindelijk 17-12, dus we hadden… gewonnen!!
De doelpunten waren vandaag voor: Famke (5), Kirsten (3), Merel (1), Renske (1) en
Fenne (7).
Nu een weekje vrij, om daarna lekker weer buiten op het veld te gaan handballen.
Groetjes van Fenne