Dames 2

Teamsamenstelling

Suzan Boon
Mirjam van Kleef
Marlie Schouten
Laura Beemster
Daphne Doffer
Madelon van Diepen
Lianne Slagter
Lola Vlaar
Rosalinde Kruiver
Joyce van der Ven
Sharon Hoek
Nicole Besseling

Trainer: Meinte Boersma
Conditietrainer; Vacant
Coach: Paul Beemster

Wedstrijdverslag

2 februari: DTS’48 2- Blokker 1 🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️
 
Na bijna alle wedstrijden na 15 uur gespeeld te hebben deze zaal competitie , mochten we vandaag zowaar een keer al om 12 uur aantreden tegen Blokker. Voor sommige van ons was dit wel heel erg vroeg na een avondje in het café van Lutjebroek. Gelukkig was er een toilet in de kleedkamer die het broodje filet Americain van Daphne op tijd op kon opvangen….
 
De wedstrijd: we gingen in de eerste helft mooi gelijk op. Geen keer dat Blokker of wij meer als een punt uit zijn gelopen. Andere wedstrijden kon on ze dekking nog weleens verslappen maar vandaag stonden we er met zn allen. Ook bleven we steeds onze doelpuntjes mee pikken. Met een stand van 10-10 gingen we rusten.
Scherp blijven en vechten waren de woorden van de coach, en dit namen we mee naar de tweede helft. Het eerste kwartier ging het nog steeds gelijk op. Daarna raakte Blokker vermoeid maar wij gingen onvermoeibaar door. Hele mooie snelle breaks werden afgewisseld met een aantal kanonskogels van de opbouw. Iedereen pikte een doelpuntje mee, en in de dekking stonden we er echt als één team. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 18-25. Een super mooi resultaat! 😃😉
 
Na de wedstrijd moest de lege maag van Daphne weer aangevuld worden, en waar kan dat anders dan bij de Mac.🥤🍟🍔 Nu 3 weken vrij om een beetje bij te komen van alles. 1 maart mogen we pas weer en wel om 10 uur in de ochtend. Maar met het vertrouwen die we hebben gekregen van deze wedstrijd, gaat dit vast helemaal goed komen.

17 november: D.T.S. ‘48 DS2 – H.V. Blokkers DS1 🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️

Afgelopen zondag moesten wij voor de tweede keer tegen de Blokkers DS1 handballen. We wisten van de vorige wedstrijd die tevens buiten was, dat dit nog wel eens een lastige tegenstander kon worden.
Ook misten we een paar spelers uit ons huidige team en hadden we daar twee invallers voor in de plaats: Femke en Laura uit de A1.

We gingen vol goeie moed de wedstrijd in en wisten de eerste paar aanvallen ook goed te benutten. Bij de aanvallen van Blokkers wisten we in eerste instantie waar we goed op moesten letten, namelijk de cirkel. Bij de vorige uitwedstrijd wist de cirkel van Blokkers zich namelijk overal doorheen te wurmen en kon ze veel doelpunten scoren. We hadden de cirkel nu erg goed vast en de doelpunten moesten van de overige spelers komen van Blokkers. Dit ging in de eerste helft samen met onze sterke aanvallen erg goed. We gingen dus ook de rust in met een stand van 14-9 in het voordeel van DTS. 👏😄

Na het praatje van onze coach Paul gingen we weer verder met ons potje handbal, in het begin waren we erg fanatiek aangezien we voor stonden. Maar dit veranderde al snel, onze ballen op doel wouden er niet meer in en we gooiden diverse keren op de paal of op de lat. 🤨🙁 Dit was erg jammer want de Blokkers kwamen met goede aanvallen terug en scoorden op dit moment ineens veel achter elkaar. Aan het eind werd het dus ook heel spannend en stond het 19-20 voor Blokkers. We hadden nog enkele minuten te spelen, en we deden dus ook erg ons best om weer op voor te komen, helaas mocht dit niet lukken en is de eindstand van deze wedstrijd 20-22 voor H.V. Blokkers geworden. 🤾🏼‍♂️

Femke en Laura bedankt voor jullie inzet! 👏🏻

Volgende week hebben wij een weekje vrij, onze volgende wedstrijd spelen we weer op 1 december tegen Spartanen DS3 om 14:30 in de Sluis!

Groetjes Nicole

 

Zaterdag 9 november: Zwaluwen DS1- DTS Ds 2

Als nieuw lid van de handbalvereniging DTS was het nu de beurt aan mij om een mooi verslag te kunnen schrijven! We mochten naar de Zwaluwen toe, deze kleine vereniging weet zich nog steeds staande te houden.

Begin van de wedstrijd moesten wij even wennen aan het tempo van onze tegenstanders. Na een paar minuten  ballen gingen wij gelukkig weer ons eigen tempo handballen. Waardoor de doelpunten weer vielen. De cirkel van hun was soms moeilijk te verdedigen. Waarbij hun dus ook een paar doelpunten scoorde. Maar dit wisten wij weer te overtreffen door onze breaks en bewegingen in het veld. Het was met de rust 3-12 in voordeel van ons.

In de tweede helft na het praatje van Paul bleven wij lekker onze eigen spel spelen. De scheids had niet altijd even terechte beslissingen, waardoor het soms lastig was. Roos had in de tweede fase van de tweede helft een hattrick ,ze ging als een speer. Daarnaast had Laura onze invalster van de A’s mooie assists en doelpunten gemaakt. We hebben echt weer als team gewonnen met 28-11.

Komen jullie ons volgende week aanmoedigen tegen HV blokkers DS1 om 15u in de sluis ?

3 november 2019: DTS’48 DS2- SEW DS4 🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️
 
Vandaag stond de tweede zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma. Helaas vandaag zonder Laura, Susan, Daphne en Roos maar met Anouk en Evelien als invallers.
 
SEW is al altijd een geduchte tegenstander dus we wisten dat we er vol tegenaan moesten. Tot de 8-8 ging het gelijk op, waar wij degene waren die achter de feiten aanliepen. SEW is erg snel dus de foutjes in de aanval werden dan ook in break afgestraft. Dit resulteerde in een 9-12 ruststand.
 
De tweede helft zouden we beter letten op die foutjes in aanval. Dit ging echter niet geheel volgens plan en SEW had er al weer snel 2 gemaakt. De minuten daarna werd er weinig gescoord. Zowel door ons als door SEW, mede omdat Madelon weer super stond te keepen! 😉😄 Op het einde creëerden we weer mooie aanvallen en kwamen we iets terug. Helaas was het niet genoeg en verloren we met 15-21.
 
Volgende weekend weer knallen tegen, een voor ons onbekende tegenstander, Zwaluwen. Hopelijk gaan dan de punten weer onze kant op💪
 
Anouk en Evelien bedankt voor het meedoen en Karin bedankt voor het fluiten! 👍👏

2 juni 2019: Blokker 2- DTS’48 2 ?‍♀️?‍♀️?‍♀️Kermis Hoogkarspel en zeer warm weer. ☀️ Geen ideale omstandigheden om een wedstrijd te spelen. Maar uiteraard geen reden om de wedstrijd niet door te laten gaan.

Van te voren afgesproken met Blokker om 3 keer 20 minuten te spelen om zo wat extra drink pauzes in te kunnen lassen. In de kleedkamer werden er nog wat kermis krakers ?? gezongen, dus wij waren er wel
klaar voor. De gehele wedstrijd ging de stand gelijk op. Van de drink pauzes werd goed gebruik gemaakt en onze inmiddels vaste supporter Lendi zorgde er voor dat de
flesjes goed gevuld bleven. Helaas voor Madelon niet met jillz maar gewoon met water. ??

Zwaar was het zeker, maar we hadden plezier met elkaar en dan is het goed hé. Iedereen had gescoord inclusief onze invalster Lisanne. We wonnen de wedstrijd met
16-17. ??

Na de wedstrijd nog even een kermis selfie met z’n allen, Atje voor de sfeer nog even gezongen , en daarna allemaal weer blij op huis aan.

DTS’48 S2 – Westfriezen S2

We moeten in dit seizoen in totaal 4x tegen Westfriezen spelen. De eerste keer buiten op het veld tegen Westfriezen was een spannende pot, die wij uiteindelijk gewonnen hadden. Dus we hoopten dat het ons dit keer ook weer ging lukken. We begonnen de wedstrijd met een 0-2 achterstand. Wat ervoor zorgde dat de knop snel om moest, en wij ook moesten beginnen met scoren. Dat lukte en na 10 minuten spelen, stond het 3-2. Met een goede verdediging en paar mooie schoten op doel lukte het ons om een voorsprongetje op te bouwen van 9-5. We scoorden samen en de keeper hield ook veel ballen tegen. Dit smaakte naar meer.
De tweede helft ging niet zo makkelijk als de eerste helft. Westfriezen ging beter spelen, verdedigde stevig en wij kwamen er niet meer zo makkelijk doorheen. Hier hadden wij te lang last van. Op een gegeven moment stond het 9- 9. Het heeft in totaal 23 minuten geduurd voordat wij weer een doelpunt maakten. Het is een record voor ons om 23 minuten lang niet te scoren. Niet een record om trots op te zijn. We hopen ook niet dat we dat dit seizoen gaan verbeteren. Nadat we het doel weer wisten te vinden, kregen we de bevestiging dat we het wel konden. We kwamen op voorsprong met 11-10, maar Westfriezen liet het er niet bij zitten en scoorden vlak daarna de 11-11. Iedereen die in de Sluis aanwezig was zat in spanning. Welk team gaat het winnende doelpunt maken? Na een goed uitgespeelde aanval, waren wij dat. 12-11. Westfriezen had nog 40 seconden op de klok om de gelijkmaker te scoren. Dit lukte gelukkig niet. De les die wij vandaag geleerd hebben is: Hoe goed het ook in de eerste helft gaat, dit biedt geen garantie dat je de tweede helft ook wint. Die gedachte moeten we vasthouden in de andere twee duels tegen Westfriezen.