“Nieuwe” doeltjes F Jeugd

 

 

 

 

 

Hallo allemaal,

Het is als vereniging altijd ontzettend leuk als je merkt dat er opeens heel veel jeugd binnen komt stromen. Dat betekent dat de jeugd weer geïnteresseerd is in de sport en dat moeten wij als vereniging zo zien te houden… Wel geeft dat soms enige uitdaging om deze spontane groei in goede banen te leiden. Zo is met de hulp van de gemeente een tweede veld aangebracht voor onze F-jeugd, zodat we twee wedstrijden tegelijkertijd kunnen spelen. We hadden alleen nog een probleem met de doeltjes…de kunststof exemplaren uit de zaal zouden buiten niet voldoen. Binnen in de zaal was er al veel schade aan de doeltjes en ze zouden een seizoen buiten zeker niet overleven. Na navraag bij de gemeente bleek dat er “ergens” nog twee stuks zouden moeten zwerven…uiteindelijk zijn deze ergens opgedoken en mochten wij ze hebben.

De toestand van de doeltjes was nogal zorgelijk, maar we hebben ons een doel gesteld hier iets knap van te maken. Eerst zijn de doeltjes op maat gezaagd. Het formaat van de jeugd moet 1.60 x 2.00 zijn, deze doeltjes waren nog 2.00 x 3.00 Tevens merkten we dat er toch nog heel wat essentiële onderdelen misten. Gelukkig kan je dan een beroep doen op de andere handige vaders van de F1…Olaf ( vader van Nikki) heeft een stel hoekverbinders gekopieerd en gelast voor ons.
Hierna kwam de uitdaging dat er nog een compleet frame gemaakt moest worden als achterzijde. Hier konden we Pieter ( vader van Merel ) voor strikken! Samen hebben we onder zijn begeleiding de achterkant weten te maken. Er is gekozen voor steigerpijp als materiaal. Dit is onverwoestbaar en duurzaam. Bij de Fam Steneker in de schuur is alles gemeten, gepast en gemonteerd. Altijd fijn als iemand de ruimte heeft en dat je daar belangeloos mag komen knutselen! Er staan nu dus twee “nieuwe” doeltjes langs de kant van het veld. Probeer deze doeltjes op te tillen als je ze wilt verplaatsen, er zitten kunststof doppen onder en het zou jammer zijn als deze het begeven, anders geeft dit problemen in de zaal. We lopen ze zelf regelmatig na, maar indien je merkt dat er toch een koppeling los begint te raken, of er is iets anders aan de hand, meld het dan even, het is en blijft handwerk.

We gaan zo spoedig mogelijk de netten er in hangen..hiervoor worden de oude netten van de andere grote doelen gebruikt. Deze zullen we op maat proberen te maken. Heel veel handbalplezier gewenst namens het materialenteam,

Richard.