DTS’48-Vriendschap TOB

Zo, de kop is eraf! Na enorm veel regen vroeg in de ochtend, konden we lekker ballen vandaag. Onze allereerste competitiewedstrijd met ons nieuwe team en nieuwe coaches, dat bestaat uit 5 meisjes die vorig jaar ook al samen gehandbald hebben (Nikki, Demi, Merel, Kirsten en Fenne) en 2 nieuwe meisjes (Lianne en Linda). Toch wel een beetje spannend weer om aan te vangen, maar iedereen had er enorm veel zin in. Eerst nog maar even oefenen of we de yell nog wisten: jahoor dat ging prima J, dat beloofde wat.

Scheidsrechter Sanne floot onze wedstrijd en met soms nog wat uitleg in het veld, wisten we al gauw weer hoe het moest. De eerste 5 minuten waren we nog even aan het zoeken… Maar daarna liep het als een trein! Mooi overspel, knappe reddingen op doel en met de rust een stand van 5-5 en blije meiden in de kleedkamer. De ‘toverdrank’ werd weer aangevuld en na een verkoelend glaasje limonade gingen we het veld weer op. Het publiek langs de lijn kreeg een spannende tweede helft te zien. Het wisselen verliep vlot zodat we allemaal lekker door konden spelen, en er werden mooie acties en ook doelpunten gemaakt. Er werd al goed vrij gelopen in de hoeken, en waren alert als we de bal af konden pakken. Soms speelden we nog wat hoge ballen op doel, of ook hadden we soms pech als de paal in de weg zat.

We waren gewaagd aan elkaar en op het allerlaatste moment scoorde de tegenpartij (helemaal uit Amsterdam afgereisd) nog eenmaal, en werd de eindstand 10-11 in hun voordeel. Jullie hebben het SUPER gedaan hoor meiden, hard gewerkt met elkaar! We speelden een leuke wedstrijd, en sloten af met shoot-outs en onze enthousiaste yell… Op naar de volgende wedstrijd in Obdam.

Groeten van een coach