De C1 naar Eindhoven 8-10-2016!

We stonden te popelen om de auto in te stappen en naar Eindhoven te rijden. Want vandaag 8 oktober 2016 zouden we de Nederlandse handbal dames in actie zien.

20161008-1

Toen we in het mooie Eindhoven waren aangekomen maakte we nog even een foto voor in ons plakboek. En daarna mochten we naar binnen, de kaartjes werden gescand en de polsbandjes werden omgedaan. Nu kwam er nog een lastig deel, een goed plekje vinden. Na even zoeken hadden we een top plek gevonden, achter het doel van de Nederlandse keepster! Eerst gingen we de wedstrijd van het B team kijken. Die meiden konden er wat van! Jammer genoeg verloren ze, en Servië ging er met de punten vandoor.

Maar de wedstrijd erna was natuurlijk de wedstrijd waarvoor we helemaal naar Eindhoven waren afgereisd. Het team waarvoor we tijdens de olympische spelen ons wekker hebben gezet en trouw voor de buis hebben gezeten om de meiden te volgen.  Het A team!

20161008-2

Toen de wedstrijd van start ging, mocht Roemenië met de bal beginnen. Ze zetten de aanval op en deden een mooie wissel. De meiden op de verdediging reageerde daar fel op. Penalty. Maar deze bal was te moeilijk voor Tess Wester. 0-1. Maar die stand bleef het niet lang, door een mooie goal van Lois Abbingh.  de meiden van Nederland slaagde er niet in om er met de voorsprong van door de gaan. 10 minuten voor de rust maakte ze een mooie comeback. Dat kwam door de vele penalty’s die Lois Abbingh raak schoot. Ook Angela Mahlenstein maakte een mooie goal met de draaibal vanuit de hoek.  Na nog een paar mooie goals van de Nederlandse dames, maar ook van de tegenpartij. Gingen ze de rust in met 14-14.

Deze keer lukte het de meiden wel om op voorsprong te komen. 17-15. Die wilde ze niet weggeven. De stand bleef groeien, maar de voorsprong ook. Tot 5 minuten voor tijd, er een time-out werd aangevraagd door de coach van Roemenië. Dat moet wat energie hebben gegeven, want ze kwamen terug tot een gelijke stand 20 -20. Bij allebei de partijen werden er nog 3 ballen ingeschoten. Dat betekende 23-23 met nog maar een minuut op de klok. We zaten op het puntje van onze stoelen. Nederland in de aanval, als ze deze scoorde hadden ze gewonnen. Maar dat gebeurde niet. Dus had Roemenië nog 20 seconden om te scoren. Dat wilden de meiden niet laten gebeuren, dus pakte ze Roemenië flink aan. Dat zorgde voor en penalty. Die werd raak geschoten. Dat betekende 23-24. Verloren. Hoe jammer we dat ook vonden. Wij wilden alsnog met de meiden op de foto. En dat is gelukt! Tot 4 keer aan toe. We zijn met Michielsen, Bond, Mahlenstein en Kramer op de foto geweest. Daarna was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Maar niet zonder een bezoekje aan de Mac Donalds. Toen alle patatjes en hamburgers op waren. Moesten we toch echt naar huis vertrekken.

Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt.

Groetjes Marit Visser.