Club historie

Handbalvereniging DTS’48 te Westwoud is een kleine maar heel gezellige dorpsvereniging. De leden komen voor het overgrote deel uit Westwoud, Hoogkarspel en Oosterblokker. Tijdens het buitenseizoen wordt er gespeeld op sportpark Woudlust te Westwoud en tijdens het binnenseizoen in sporthal de Sluis te Hoogkarspel. Wekelijks treffen handballers, ouders, vrijwilligers en supporters elkaar om ieder op hun eigen manier te genieten van handbal.

DTS’48, in april 1948 opgericht door Mart Sijm voor de jeugd van Westwoud om ze, net na de tweede wereld oorlog, weer een positieve kijk op het leven te geven. De Rooms Katholieke kerk was er bij betrokken en ook de meisjes kregen een kans om te sporten, waarbij de pastoor besloot dat ze wel mee mochten doen maar dat alleen met de handen en het hoofd ontbloot. Dit was 60 jaar geleden. Inmiddels heeft de vereniging in 2008 haar 60 jarig bestaan gevierd!

DTS’48 is een handbalvereniging, die met een maximale eigen inbreng op hoog niveau wil presteren. De vereniging leverde in het verleden, vaak met beperkte middelen en mogelijkheden, uitstekende prestaties. Daarnaast staat niet alleen prestatie maar ook plezier in het spel hoog in het vaandel bij DTS’48.