Jeugd C1

Teamsamenstelling

Romy Dekker
Marit Laan
Yvet Rijpkema
Suus Brandsen
Shanty Dekker
Donna Brandsen
Fay Steneker

Jeugd C1

Wedstrijd verslagen C1

 

DTS C1 - Spartanen C1                                                                                                                        08.04.2018

Het was weer de eerste wedstrijd van het buitenseizoen en we begonnen meteen met prachtig weer. We moesten tegen Spartanen en dat zou een spannende pot worden, want we hebben eerder tegen de C1 gespeeld en toen hadden we met 1 punt verschil gewonnen, maar nu hadden we hulp van Santi, Sanne en Evelien.

Aan het begin van de wedstrijd stonden wij voor met 1 punt en dat hielden we een tijdje vol, maar vlak voor de eerste helft kwam Spartanen terug en we gingen de rust in met een 9-10 achterstand. Na de rust gingen we er weer met volle moed tegen aan. Dat pakte helaas niet zo goed uit, want er werden een paar gele kaarten en ook een keer 2 minuten uitgedeeld en Spartanen kwam al gauw met 3 punten voor te staan.

Aan het einde van de tweede helft hadden we nog 5 minuten op de klok en stonden we 14-17 achter, maar we kwamen terug. Ook onze keepster (Femke)stond erg goed te keepen. Met nog 1 minuut stonden we gelijk en Spartanen had de bal. Ik denk dat we allemaal hoopten op een gelijk spel, maar toen sprong Yanthe tussen de bal en liep een Break, Spartanen was niet snel genoeg om Yanthe in te halen en dus scoorde Yanthe de 18-17.

Toen het eindsignaal klonk waren we allemaal heel blij omdat dit een goede start was voor het nieuwe seizoen. De doelpunten zijn gemaakt door: Yanthe (8), Sanne (7), Luna (1), Jade (1) en Laura (1).

Groetjes Laura de Boer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

D.T.S. '48  C1 - Tornado C1

Vannacht is de klok een uur vooruit gegaan en vandaag is het Palmpasen. De eerste dag van de goede week. We mochten een pot spelen tegen Tornado. We waren maar met z'n vijven, want Imke en Chantal waren ´t haasje, (lees geblesseerd)!!. Gelukkig deden Evelien, Sanne en Romy met ons mee. Onze redders in nood. Yante was deze wedstrijd onze doelvrouw. De wedstrijd was net begonnen en wij scoorden gelijk. Yes! We staan voor. Daarna zakten we een beetje in en stonden we achter. Na een tijdje kwamen we weer terug en was het weer gelijk, 10 - 10. In de tweede helft waren we wat minder geconcentreerd en uiteindelijk was de stand 18-26. 

De afgelopen periode was er voor ons niet elke week een training en dat zien we terug in de wedstrijden. Jammer, want de motivatie is er wel! Maar vanaf volgende week gaan we weer naar buiten, waar de handbalspelers vrolijk fluiten en hopelijk komen we dan beter uit de verf, (lees in het doel)!!

Na de wedstrijd gingen we met het team een bezoekje brengen bij Chantal. Als je al zo´n tijd een blessure hebt en toch bijna elke wedstrijd komt supporteren dan heb je dat wel verdiend. Toppie!

Met z´n allen Nederland - Hongarije gekeken . Spannende wedstrijd hoor! Chantal bedankt voor alle lekkere snacks en een voorspoedig herstel gewenst namens je C1 teamgenoten.

Iedereen hele gezellige Paasdagen gewenst.

Sportieve handbalgroetjes van Jade.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DTS C1- HCV C1                                                    zondag 14 januari ’18

Vandaag moesten we handballen tegen HCV. Een team waar we al een keer tegen hadden gespeeld en met 1 punt verschil van hadden verloren. Dus we wisten dat het een zware pot zou worden. De wedstrijd liep heel gelijk op de ruststand was 7-8 voor HCV. 

In het begin van de tweede helft stonden we gelijk, totdat HCV er twee ingooiden en ze zo op 10-12 voorsprong kwamen. Ze waren heel agressief en waren heel erg aan het duwen en trekken, maar we zetten ons er boven op en maakte het weer gelijk.

In de laatste minuut kwamen zij op een voorsprong, maar gooiden wij er snel weer eentje in. Zo eindigde de wedstrijd met 16-16.  Nu staan we weer op een gedeelde eerste plaats met tornado.

De doelpunten waren gemaakt door: Luna 1, Jade 1, Laura 4, Evelien 3 en ik (Yanthe) had er 7 gescoord.

Groetjes Yanthe

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DTS C1 - Geel Zwart C1

It's the most wonderful time for the C1.

Op zondag 17 december speelden wij tegen Geel Zwart. Zij waren de nr. 1 en gaan uit de competitie, naar de divisie. Het werd dus een moeilijke wedstrijd. Santi en Evelien deden met ons mee, omdat we anders te weinig speelsters hadden. (Yes!)

In de rust stond het 5-6. Het ging best goed en heel gelijk op. Luna raakte licht gewond aan haar handen, maar met bloed, zweet en tranen ging ze gewoon door!

De eindstand was 13-11. We hadden gewonnen! We waren allemaal superblij, uitbundig, optimistisch, opgewekt, vrolijk en supertrots. We waren ook blij dat Femke had weer super gekeept en Chantal stond langs de zijlijn om ons aan te moedigen. 

De doelpunten zijn gemaakt door: Yanthe 4, Laura 2, Evelien 2, Imke 1 en Jade 4.

Namens de C1, fijne feestdagen gewenst en een sportief en gezond 2018.

Groetjes Jade

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 10 december speelden wij een wedstrijd tegen de Westfriezen, We hebben gewonnen met 21-9.

We speelden veel sneller dan de Westfriezen, maar doordat hun zo sloom speelden gingen we de eerste helft met hun mee.

De eerste helft:  10-6

Eindstand:         21-9

Wie heeft gescoord?

Yanthe: 12

Luna: 2

Laura: 1

Santi: 1

Imke: 2

Jade: 2

groetjes Imke.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Graftdijk C1 // DTS'48 C1

deze zondag 3 december moesten we uit tegen Graftdijk. de wedstrijd was heel spannend want we gingen de hele tijd wel gelijk op. in het begin moesten we weer een beetje wennen want we kregen gelijk een break-out tegen, maar wat dan wel weer leuk was is dat ik (Femke) deze break-out tegenhield.

met de rust stond het 7-7. in de tweede helft gingen we weer gelijk op in het begin, maar toen stonden we in 1 keer met 2 punten achter. dat was even knokken dus, uiteindelijk hebben we de wedstrijd gewonnen met 2 punten verschil: 14-16. wat ook erg leuk was is dat Santi 2 doelpunten heeft gescoord!

Ik vond het een leuke wedstrijd om te spelen en ik stond lekker te keepen.

Groetjes Femke Korver uit de C1


DTS'48 C1 // SSV C1

wij moesten op zondag 26 november tegen SSV, van deze wedstrijd wisten we al dat hij erg makkelijk zou worden, en dat was het ook. met rust stond het 12-1. maar in de tweede helft zakten we allemaal een beetje in omdat het zo makkelijk was, het is uiteindelijk 23-7 geworden.

ik (Femke) stond op doel want onze keepster Chantal ligt er een paar weken uit vanwege een liesblessure. deze wedstrijd telt helaas niet meer mee in de stand want SSV gaat na de kerst uit onze poule.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A & O C1 - DTS'48 C1

We moesten zondag ochtend om 11:10 uur vertrekken. Romy en Santi wilden invallen dus hadden we 2 wissels.

Maar Imke had een blessure dus heeft toch niet meegedaan. De eerste helft stond Chantal op doel. We begonnen goed. In de rust stond het 10-19 in het voordeel van ons.

Omdat Chantal last kreeg van haar lies, ging Femke de tweede helft op doel. Ook Femke stond goed te keepen en was de eindstand 16-33 in het voordeel van ons.

De doelpunten zijn gemaakt door: Femke 5, Laura 4, Yanthe 18,  Jade 4 en Luna 2.

Groetjes Luna

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag DTS’48 C1 – Vrone C1

Op zaterdag 11 november moesten we handballen tegen Vrone C1. Nadat we de eerste binnenwedstrijd met 1 punt verschil hadden verloren begonnen we met vol goede moed aan de wedstrijd.

Gelukkig deden Santi en Romy weer mee want Imke meldde zich net voor de wedstrijd ziek af. Zodoende hadden we nog 1 wissel. In het begin liepen we snel uit naar een 4 – 0 voorsprong. Met de rust stonden we nog steeds voor met 6 – 4. Helaas viel Romy een tijdje uit nadat haar binnenkant van haar lip vast zat aan haar beugel. Gelukkig wilde ze het de tweede helft wel weer proberen.

De tegenstander kwam terug tot een 6-7 voorsprong, maar daar lieten wij het niet bij zitten. Na meerdere mooie aanvallen kwamen we met nog 3 minuten te spelen voor te staan met 18 – 13. De uiteindelijke eindstand was 19-17. De doelpunten zijn gemaakt door: Yanthe 9, Femke 4, Luna 2, Jade 2 en Laura 2. De eerste punten zijn binnen in poule 1. 

Chantal Laan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HCV C1 – DTS C1                                                                                                 29-10-17

Wij moesten zondag 29 november uit in beverwijk. Marit en Santi deden mee met ons omdat we anders maar met z’n 6 waren. We waren gelijke tegenstanders, het ging gelijk op.

Tijdens de eerste helft raakte ik geblesseerd aan mijn pols en daardoor moest het team verder zonder wissel. Dat was wel zwaar maar het lukte, want we hadden maar met 1 punt verloren, namelijk 13-12.

Daar waren we trots op want we gingen van de achtste poule naar de eerste poule. De doelpunten zijn gemaakt door: Femke 3, Yanthe 5, Jade 3 en Luna 1

Groetjes Laura de Boer

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 15 oktober speelden wij onze kampioenswedstrijd tegen de Spartanen.

Het was een spannende wedstrijd, tot aan de laatste minuut was het een vraag wie er zou winnen. Gelukkig hebben we gewonnen en zijn we nu kampioen.

Wie heeft er gescoord?

Luna

Yanthe 8

Femke 3

Met rust was het 5-10 en de wedstrijd eindigde met 12-13

Imke

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 7 oktober DTS’48 C1 – St. George

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, we moesten namelijk tegen de nummer 1 : St.  George. Het was een spannende wedstrijd en het feit dat het veld nat was helpt daar niet echt bij.   De rust stand was 4-4. Halverwege de tweede helft stond het 10-7 voor ons, maar we verloren onze voorsprong waardoor het 10-10 werd. Daarna gooiden wij nog een bal in het doel zodat het 11-10 kwam te staan. Een paar minuten later floot het eindsignaal. We hebben gewonnen met 11-10. Nu hebben wij de eerste plek over genomen van st George.

De doelpunten zijn van: femke 1, Laura 2 en yanthe 8

Groetjes Yanthe Wiering

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandaag zaterdag 30 september in Obdam, tegen Victoria O. hadden we veel last van wateroverlast.
Tja, dat handbalt niet zo lekker. Stuit maar is met de bal in een plas water, probeer hem dan te pakken en zonder dat ie uit je handen glijdt in het doel te gooien.
Een uitdaging dus voor beide partijen.
Een handbal partij speel je 7 tegen 7 en we waren dan ook super blij met de komst van Santi en Romy die hun mannetje (lees dametje) stonden. Zij waren een waardige aanvulling van ons team. Imke heeft een HVZ- dag (Handbal Vrije Zaterdag), Chantal is nog geblesseerd en Femke gaat het doel verdedigen.
In de rust stond het 1-7. Mooie doelpunten van  Laura, Jade,  Luna en een mooie aangever van Romy aan Yanthe, zodat zij kon scoren. Lekker toch!

In de 2 de helft na een mooie actie van Luna een valpartij (whaaaah), dus met z’n zessen verder. De tegenpartij zocht ook regelmatig ons doel op, maar onze Femke stond, net als vorige week, als een dijk te keepen. Tess Wester mag wel uitkijken, want Femke is in “the House” (lees doel)!!
Wederom mooie doelpunten van Laura, Jade, Yanthe en Luna ondanks haar blessure toch nog even meegedaan en gescoord. Toppertje!

Eindstand 4-14.

Namens de C1 sportieve handbalgroetjes van Jade.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DTS’48 C1 – Kras Volendam C2

Wij moesten zondag 24 september om 10:00, thuis tegen Kras Volendam spelen.

Omdat onze keepster Chantal geblesseerd is ging ik (Femke) op doel, en deden Romy en Santi met ons mee.

Met rust was de stand 8-2. In de 2e helft ging het nog beter als in de 1e helft, we gingen met 2 cirkels spelen.

Dat werkte erg goed en de einduitslag was 20-5 geworden.

De doelpunten zijn gemaakt door:

Jade                    : 3

Laura                 : 3

Luna                   : 3

Yanthe               : 11

Groetjes Femke

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VVW C3 - DTS'48 C1

We moesten zondag ochtend om 10:00 uit tegen VVW.

We hadden geen wissels maar gelukkig wilde Santi invallen.

We begonnen wat minder, maar later werden we sterker.

Chantal stond goed te keepen en de verdediging was sterk.

Met de rust stond het 2-11.

Na de rust kwamen we sterker terug en was de eindstand 3-26.

Groetjes Luna

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DTS C1 – Valken C2

Wij moesten afgelopen zondag 3 september thuis tegen Valken. Het was de eerste wedstrijd na de vakantie dus we waren wat minder op conditie en ook was het best wel warm, maar gelukkig was het niet zo’n moeilijke tegenstander. de eerste helft ging niet zo heel goed maar de tweede helft ging beter. Met de rust stond het 13-7. De eindstand was 25-10. De doelpunten zijn gemaakt door:

Femke 7

Yanthe 5

Luna 4

Laura 4

Jade 4

Imke 1

Groetjes Laura