Dames 1

Teamsamenstelling

Mandy Imming
Ilse Braakman
Meryam Boufouchk
Marrit Dijkstra
Kelly Bot
Annebel van Diepen
Frieda Kors
Charlot Morsink
Laura Beemster
Lisanne Doodeman
Anne van Kampen (k)

Trainer: Job
Coach: Job en Hetty
Conditie/krachttrainer:
Begeleider:

Dames 1

Het wedstrijdverslagen van Dames 1

De gourmetstellen staan weer in de kast, de meeste kerstverlichting ligt weer op zolder en met de oliebollen en de wijntjes achter ons latend gingen wij de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar vliegend van start.

Na 2 weken rust moesten we nu weer  aan de bak en presteren. Afgelopen zondag stond Schagen op het programma. Uit onze poule de onbekendste. Leuk om ook weer eens tegen een onbekende ploeg te spelen. Van de ploegen hier in de buurt weten we precies hoe ze spelen en wie we goed in de gaten moeten houden. Nu gingen we blanco de wedstrijd in.

In de kleedkamer eindigde Jop zijn peptalk met: 'vanaf het begin scherp', knallen! Zo gezegd zo gedaan. Of nou ja Schagen stond in eerste instantie 2-1 voor, maar dit was voor even. Vanaf de zesde minuut speelde we mooie aanvallen, de wissels lukte en de verdediging stond als een dijk. We gingen met een grote voorsprong de rust in met 5-17 in ons voordeel. Waar wij nog wel eens de mist ingaan is dat we onze scherpte en felheid verliezen als we zo ver op voor staan en daardoor minder goed gaan spelen. Jop zei ons daarom ook in de rust onderschat het niet, blijf fel en scherp dan vliegen we er over heen.  

De tweede helft ging van start, en daar was het momentje iedereen moest weer even wakker worden. Schagen vloog een paar keer heel makkelijk langs de verdediging en bij ons waren er in de aanval hier en daar wat slordigheden. Na een oppepper van af de zijlijn werden we weer wakker geschut en begonnen we weer te handballen. De één naar de ander vloog er in.

We hebben vandaag een topprestatie geleverd, de punten in de tas mee naar Westwoud de eindstand was 10-29 . We hebben mooi handbal laten zien en hopen deze strijdlust vast te houden voor de volgende wedstrijden. Volgende week spelen we om 15.15 uur thuis tegen Hollandia T. En van af deze wedstrijd zullen er weer pupillen langs de lijn zitten die ons hopelijk naar de winst toe juichen.

Hopelijk tot dan!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#dames1

Gister stond de derby tegen onze zuiderburen op het programma. Tegen Valken is het altijd spannend, maar deze wedstrijd was nog wat extra beladen. Onze nieuwe aanwinsten langs de lijn, Jop en Hettie, komen namelijk van Valken en hebben deze meiden 4 jaar lang begeleid. Speelsters en coaches waren dus extra gebrand om te winnen, er werd aan de kant van de tegenstander zelfs gezegd dat dit de enige wedstrijd is die telt dit seizoen. Nou hoeveel spanning wil je hebben. 

Wil het nou net dat DTS uitgerekend bij deze wedstrijd een aantal speelsters miste. Laura en Ilse lagen ondertussen namelijk lekker van de zon te genieten. Gelukkig was daar onze trouwe invalster Djaëlla! Zo begonnen we de wedstrijd dus met slecht twee wissels. Wij begonnen direct scherp, via een aantal snelle en goed opgezette aanvallen wisten wij het net van Valken te vinden. Zo stond er al snel een score van 0-4 op het scorebord, wat een droomstart zou je zeggen. Uiteindelijk kregen we toch moeite met de dekking van Valken en wisten we een tijdje niet meer te scoren. In tegenstelling tot Valken, die wel de gaten in onze verdediging wist te vinden. Ondanks de vele kansen wist Valken in de eerste helft, net als DTS, slecht 6 keer te scoren. Door onze rots in de branding wisten wij in de wedstrijd te blijven; Anne stond namelijk super te keepen! Met een stand van 6-6 op het scorebord gingen we de kleedkamer in. Hier werd ons verteld dat het echt beter moest, Valken leek namelijk veel meer gebrand om te winnen. Wij moesten er een tandje bij zetten, feller zijn en voor elke bal gaan!

Zo gezegd, zo gedaan, begonnen we de tweede helft weer erg sterk. Met een aantal goals aan onze kant, en Anne die haar doel weer lange tijd schoon hield. Toch kwam daar weer een dipje aan onze kant, en wist Valken vaak op snelheid het net te vinden. In tegenstelling tot de eerste helft wisten wij, met alle steun van het meegereisde publiek, nu wel over het dipje heen te komen en trokken we uiteindelijk aan het langste eind. Het fluitsignaal kwam als een verlossing bij een stand van 12-14 in het voordeel van DTS. Tot grote blijdschap van de speelsters, het publiek en natuurlijk Jop en Hettie gingen de punten mee naar Westwoud! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WEDSTRIJDVERSLAG VVW 1-DTS48 1

Dit weekend stond de veelbelovende derby VVW- DTS op het programma.

Het weer zat gelukkig mee en we gingen er vol tegen aan.

Tijdens de voorbespreking werd er afgesproken om gelijk vanaf minuut 1 gas te geven.

Zo stonden wij al gauw 0-2 voor.

Na een kwartier belande we in een dip, VVW maakte hier gebruik van en zo stond het als gauw 11-5 in ons nadeel.

We hadden moeite om ons te herpakken, maar we deden er alles aan om tegenstand te bieden.

We gingen de rust in met 8-14.

In de rust kregen we een peptalk van Jop dat we de moed er in moesten houden en in ons zelf moeten geloven. Het spelletje is ten slotte nog niet gespeeld.

Zo begonnen we vol goede moed aan de 2e helft.

Helaas was de tegenstand die wij boden niet genoeg om VVW te verslaan.

We pakten niet goed genoeg aan waardoor de meiden van VVW er zo een aantal konden scoren.

Het wilde vandaag helaas niet lukken we miste fanatisme  en temperament, slordigheden in aanval en verdediging deed ons helaas verliezen met 14-28.

We proberen hier weer van te leren en met opgeheven hoofd naar de wedstrijd van volgende week toe te leven. We spelen dan om 13 uur thuis tegen Con Zelo!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De eerste voltreffer van het seizoen is een feit!

Door het gelijkspel van vorige week tegen Victoria O, hadden we het eerste punt van het seizoen al weten te bemachtigen. Vandaag waren we weer tot op het bot gemotiveerd om ons puntentotaal verder op te schroeven. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen Tornado 2. Op de heenweg pakten donkere wolken zich samen boven Heerhugowaard, oh nee, het zou toch niet gaan plenzen? Gelukkig werden we door buienradar snel gerustgesteld, het zou droog blijven.

Niets stond ons meer in de weg om er een mooie wedstrijd van te maken. Na het tactische praatje van Jop wisten wij wat ons te doen stond. De boodschap luidde: gelijk vanaf het eerste fluitsignaal scherp! Dat hebben wij perfect uitgevoerd, want binnen 38 seconden stond de 0-1 op het scorebord.

Dit doelpunt was gemaakt door Meryam, niet wetende dat er deze wedstrijd nog vele doelpunten van haar zouden volgen. In de verdediging was het zaak dat we één blok vormden, alleen met zijn allen zouden we de meiden van Tornado tegen kunnen houden. Dit betekende goed schuiven en met elkaar blijven communiceren. Als er dan toch een speelster doorheen glipte, was daar altijd nog onze rots in de branding: Anne. Wat heeft zij er vandaag weer veel belangrijke ballen uitgehouden. De hele eerste helft bleven we gelijk opgaan, we waren erg aan elkaar gewaagd.

Met gevolg dat de ruststand 12-13 in ons voordeel was. Desondanks was de wedstrijd nog lang niet gespeeld! In de tweede helft gingen we verder waar we gebleven waren. Er was vandaag veel ruimte voor onze cirkelspeelsters en deze werden dan ook goed gevonden door onze opbouwers.

Mede door verschillende snelle aanvallen konden we Tornado goed bijhouden. Met nog drie minuten op de klok was er een gelijke stand van 21-21. Wie zou er aan het langste eind gaan trekken, of werden de punten wederom gedeeld? Tornado kwam op een 22-21 voorsprong, maar wij gaven ons nog niet gewonnen. Marrit trok de stand, met nog 1 minuut te spelen, weer gelijk. Met nog 30 seconden op de klok veroverden wij de bal, Laura werd naar voren gestuurd en faalde niet: 22-23. Nog 1 tegenaanval billenknijpen… groot was onze vreugde toen bleek dat die bal naast vloog!

Daar was dan het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter, er klonk luid gejuich vanuit onze dug-out, de eerste winst van het seizoen is een feit! We hebben er met zijn allen keihard voor gewerkt, het was een echte TEAMPRESTATIE!